Simfonia scoicilor în București

Dacă viața e ca o cutie de bomboane, atunci paradisul este o stridie. Se spune că fructele de mare sunt calea cea mai scurtă către fericire - sau către rafinamentul simplității, idealul gourmet spre care tind cele două restaurante de la parterul InterContinentalului: Braseria Corso și Modigliani.

cele-mai-bune-scoici-din-bucuresti
Doamnelor și domnilor, bine-ați venit la concertul gusturilor rafinate! Vă prezentăm simfonia "Cele mai bune scoici din București", cu orchestra "Delicii InterContinentale". Mai întâi, aplauze pentru stridii - vedetele incontestabile ale acestui show.

Degustarea stridiilor se aseamănă cel mai mult cu degustarea de vinuri: este o experiență subiectivă, personală, care are nevoie de timp ca să crească și să se definească. Stridiile sunt un gust dobândit, am spune, o delicatesă pe care fie ajungi s-o adori, fie te hotărăști s-o lași pentru o viață viitoare. La fel ca în cazul vinului, mirosul este cel care deschide calea. Aroma stridiilor trebuie să fie super-proaspătă și să te transporte instantaneu pe malul mării - simți adierea brizei pe piele? Dacă e așa, atunci e timpul să te bucuri de savoarea lor cremoasă sau untoasă, în funcție de tipul stridiilor alese, și de nota dulceagă cu care se încheie gama acestui gust unic. Stridiile noastre Fine de Clair, de care vă puteți bucura în fiecare duminică la Brunchissimo, vin chiar din Franța - și sunt atât de proaspete, încât, pentru cunoscători, pot fi degustate "nud", fără tartine cu unt sau sosuri speciale.

Totuși, perechea stridii cărnos-delicioase și șampanie Veuve Clicquot, cu aroma ei legendară, e făcută în rai. Iar clinchetul vesel al paharelor ciocnite cu familia și prietenii domină următorul act din simfonia scoicilor. Tot la Brunchissimo vă puteți bucura de salată de fructe de mare, polpo alla gallega, salată sau cocktail de creveți, somon sau ton la tigaie, creveți roșii. Mai multe detalii, aici.

Și, în timp ce stridiile pot fi degustate exclusiv duminica, la Brunchissimo, o altă delicatesă a mării, coquilles St. Jacques, pot fi savurate în orice zi a săptămânii, la Corso Brasserie - știați că sunt bogate în fier, și deci foarte sănătoase? După marea deschidere a papilelor gustative către gusturi memorabile, e timpul să savurăm un caciucco, la Restaurantul Modigliani. Celebra supă de pește italiană tradițională este înrudită cu bouillabaisse franceză, kakavia greacă, zarzuela spaniolă și caldeirada portugheză, însă o idee mai densă și mai energică. Pește proaspăt și midii, creveți, o mare varietate de legume și câteva mirodenii, plus un strop de vin alb - simți deja mirosul acestei delicatese cu textură catifelată? Te invităm la Restaurantul Modigliani, dacă vrei s-o și guști! Se spune că bucătarii tradiționali adaugă și o piatră în apa în care fierb ingredientele.

Dacă vorbim despre cele mai bune scoici și fructe de mare din București, calamari fritti și caracatița la grătar nu pot lipsi. Crocante, dar fragede; pline de savori, dar păstrându-și aroma naturală - iată regulile casei când vine vorba despre prepararea fructelor de mare. "Cât mai autentic, cu doar un strop de magie", aceasta este definiția simplității rafinate. Iar dacă vreți să încheiem simfonia scoicilor cu un contrapunct, puteți oricând să încercați un carpaccio di manzo, deliciul italian cu carne de vită crudă, rucola și parmezan, asezonat cu semințe de pin, sau una dintre specialitățile bucătarului, versatilii gnocchi. Pentru gnocchi, vă invităm în fiecare joi la Restaurantul Modigliani, ca să constatați în câte feluri uluitoare pot fi preparați, în cadrul serilor tematice Giovedì gnocchi. Pentru marele final al serii, torta al limone și cel mai bun tiramisu din București sunt recomandările perfecte, care fac să se întâlnească savoarea căminului italian și sofisticarea urbană.

Doamnelor și domnilor, sperăm că v-a plăcut simfonia scoicilor - ne vedem la InterContinental, la Corso Brasserie sau la Restaurantul Modigliani, pentru un show live uluitor. Și nu uitați: dacă lumea e stridia voastră, nu vă rămâne decât să găsiți perlele!
Rezervă

cele-mai-bune-scoici-din-bucuresticele-mai-bune-scoici-din-bucuresticele-mai-bune-scoici-din-bucuresticele-mai-bune-scoici-din-bucuresticele-mai-bune-scoici-din-bucuresti
Testimoniale
"Trebuie sa va spun că am rămas cu gândul la multe bunătăți de pe lista Brunchissimo și am promis că ne întoarcem"
Luana Dăneț, Fabrica de stil
http://luanadanet.ro/2018/09/23/cum-te-refaci-dupa-all-inclusive/

Termeni și Condiții | Politica de confidentialitate

Copyright 2019 InterContinental Bucharest. This hotel is owned by SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA and managed by HH Hotels (Romania) SRL