Masajul asiatic: arta de a dărui

Mirosul ceaiului de mentă și al câmpurilor de lavandă. Un prosop catifelat și cald, care îți răsfață tălpile, după ce ai bătut străzile Bucureștiului într-o zi de vară. Muzică thailandeză tradițională, care îți transformă mintea într-o scenă pentru dansul dragonilor legendari. O atingere vindecătoare, cu puterea tandreței, a iubirii și a grijii față de celălalt.

terapeuți-masaj-thai
Russel Gonzales Dollano, 35 de ani, este din Filipine. Inițierea ei în tehnicile medicinei alternative a început chiar din copilăria timpurie, și tot atunci a venit în contact cu hilot-ul tradițional (tehnicile masajului deep tissue). Aroma de cafea fierbinte și pandesal dimineața, asta îmi lipsește cel mai tare când mă gândesc la țara mea”, spune ea râzând (pandesal este o pâine specială, bogată în fibre și nutrienți). La Health Club 22, unde unde echipa de terapeute asiatice a adus un aer exotic autentic, ritualul începe cu tălpile, pentru că “ele ne susțin, ne conectează cu pământul, cu rădăcinile noastre profunde”. Picioarele sunt cufundate în apă aromatică, apoi îmbrățișate de un prosop cald, în timp ce mirosul uleiurilor naturale și sunetele muzicii thailandeze îți aduc toate simțurile în armonie.

Ce reprezintă ”masajul-semnătură” și cum ne poate ajuta?

La 13 ani, Russell a început cursurile colegiului de stat pentru studiul medicinei alternative, unde s-a familiarizat cu “masajul-semnătură”, un mix fascinant de masaj thailandez, lomilomi, hilot și tehnici suedeze. Cele mai eficiente practici de vindecare orientale, cu rădăcinile lor antice și haloul legendar, într-o oră intensă de masaj profund relaxant. Atingerea ei e fină, dar hotărâtă; tandră, dar puternică. “Fără durere, nu există plăcere” – spune Russell, iar asta poate suna surprinzător pentru urechile cuiva care (încă) nu este familiarizat(ă) cu masajul thailandez. Tehnica tradițională constă în aplicarea de presiune asupra unor zone-cheie ale corpului, pentru eliberarea tensiunii și atingerea unei stări de bine superioare. Russell își folosește profesionist atât coatele, cât și încheieturile, nu doar degetele și palmele, atunci când te introduce în lumea aromată a masajului lomilomi – o veche practică hawaiiană care te ajută să dobândești echilibru emoțional. Pielea ta e răsfățată cu ulei de cocos pur și unt de shea, întrucât legătura profundă cu natura reprezintă fundamentul spiritualității orientale. “Eu meditez ascultând sunetele apei care curge, lângă plante înverzite, în fiecare dimineață”, spune Russell, “e sursa mea de oxigen și energie pozitivă”. Energia pe care o va transmite apoi prin palmele ei; energia de care are nevoie pentru a dărui “TDG: tandrețe, dragoste și grijă. Iată ce le oferim oaspeților noștri”. Dacă starea ta emoțională nu e armonioasă, înțelegem de la Russell, atingerea ta nu va avea puterea să hrănească – iar arta masajului este fundamental arta de a dărui. 

Beneficiile masajului thai

Masajul-semnătură pune mintea, trupul și spiritul în dialog. El comprimă secole întregi de practici spiritual și atingeri vindecătoare într-o singură oră care te inspiră și te învigorează. Nu vorbim aici despre masaj terapeutic în sens medical, dar aceste tehnici sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc în cazul durerilor de spate, de cap, articulare, al herniilor sau accidentelor sportive. Se recomandă și în sarcină, dar numai în lunile a patra, a cincea și a șaptea, când efectele lor relaxante și de stimulare a circulației sanguine sunt absolut benefice pentru viitoarea mamă.

“Mă simt ca un nou-născut, asta îmi spun cel mai des clienții după sesiunea de masaj, cu un zâmbet mare pe față”, ni se destăinuie Russell, cu un zâmbet la fel de mare. Care e cel mai bun lucru pe care îl poți face în timpul masajului? Ei bine, să dormi. Un pui de somn de 15 minute în timpul sesiunii este echivalentul a 3 zile de relaxare totală pentru întregul corp. E un târg destul de bun, în vremurile noastre, accelerate și dinamice, în inima unui oraș pulsând de viață. Și cel mai bun moment ca să te răsfeți cu un astfel de masaj miraculos este seara, înainte de culcare. Te așteaptă o dimineață plină de energie și optimism, asta îți garantăm! Și nu uita: starea de bine înseamnă un corp sănătos, o minte echilibrată și un spirit liniștit. Vino în călătoria simțurilor la Health Club 22!
 
terapeuți-masaj-thaiterapeuți-masaj-thaiterapeuți-masaj-thaiterapeuți-masaj-thaiterapeuți-masaj-thai
share

Termeni și Condiții | Politica de confidentialitate

Copyright 2019 InterContinental Bucharest. This hotel is owned by SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA and managed by HH Hotels (Romania) SRL